Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kocham je z czerwonym,czystym barszczem.troche pracochlonne ale warto sie czasem potrudzic,by potem sie nimi rozkoszowac :-)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6766
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6766
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
FARSZ:kapuste kroimy na duze kawalki i gotujemy do miekkosci,w tym samym czasie smazymy cebulke.odciskamy ugotowana i wystudzona kapuste i szatkujrmy ja, drobno oraz przesmazamy z cebulka.
CIASTO:drozdze rozetrzec z cukrem,make przesiac i posiekac z tluszczem,dodac drozdze sol,jajko i szybko zarobic
porcje ciasta uformowac w walek i rozplaszczyc go (szerokosc ok.10 cm)nastepnie nalozyc farsz i zlepic rulonik przy pomocy bialka.Pokroic na dowolnie dlugie porcje.Ulozyc na blache pomalowac bialkiem i posypac np.kminkiem.Piec na zloty kolor.Smacznego!