Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 188
Dodano: 16.08.2013
Odsłon: 12406
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
FARSZ:kapuste kroimy na duze kawalki i gotujemy do miekkosci,w tym samym czasie smazymy cebulke.odciskamy ugotowana i wystudzona kapuste i szatkujrmy ja, drobno oraz przesmazamy z cebulka.
CIASTO:drozdze rozetrzec z cukrem,make przesiac i posiekac z tluszczem,dodac drozdze sol,jajko i szybko zarobic
porcje ciasta uformowac w walek i rozplaszczyc go (szerokosc ok.10 cm)nastepnie nalozyc farsz i zlepic rulonik przy pomocy bialka.Pokroic na dowolnie dlugie porcje.Ulozyc na blache pomalowac bialkiem i posypac np.kminkiem.Piec na zloty kolor.Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
mniam mniam i do nich zimne piwko ,sama rozkosz ......10 Kto głosował? | Odpowiedz