Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki do barszczyku lub bulionu
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 80
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 61
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 80
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 61
Składniki
Wszystkie skladniki na ciasto zagniesc,dobrze wyrabiajac. Dzielimy na 3 kulki. Walkiem do ciasta walkujemy na stolnicy 1 kulke na 4 mm placek prostokatny. Placek po rozwalkowaniu przecinamy nozem wzdluz.Tak postepujemy z kazda kulka( walkujemy prostokatne placki, ktore przecinamy nozem na pol w zdluz)
Pieczarki i cebulke kroimy na drobniutka kosteczke,doprawiamy sola i pieprzem, smazymy na nie za duzym ogniu na oleju lub smalcu do miekkosci cebulki-wiecej nie trzeba. Ciasto zagniesc ze wszystkich skladnikow,poczekac,az podrosnie. Walkujemy placek grubosci ok. 0,5cm Na przygotowane placki wzdluz , po srodku nakladamy lyzeczka farsz ,zawijamy ciasno placek-wyjdzie nam cos na wzor waleczka(jak na kopytka ), taki waleczek tniemy na 3 cm kawalki i ukladamy na blaszce wylozonej papierem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st C -ok 10-15 min. Jjemy na cieplo lub na zimno