Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 124

Dodano:

Odsłon: 1529

Pyszne paszteciki do barszczyku lub bulionu

Składniki

  • maka(650) 3 szklanki
  • 1 jajko duze
  • smietana 18 % 1 szklanka
  • sol do smaku
  • 4 dkg drozdzy
  • pieczarki 500 gram
  • cebula 4 duze
  • sol i pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub szczypiorek ( garstka)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paszteciki z nadzieniem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Wszystkie skladniki na ciasto zagniesc,dobrze wyrabiajac. Dzielimy na 3 kulki. Walkiem do ciasta walkujemy na stolnicy 1 kulke na 4 mm placek prostokatny. Placek po rozwalkowaniu przecinamy nozem wzdluz.Tak postepujemy z kazda kulka( walkujemy prostokatne placki, ktore przecinamy nozem na pol w zdluz)

  2. Pieczarki i cebulke kroimy na drobniutka kosteczke,doprawiamy sola i pieprzem, smazymy na nie za duzym ogniu na oleju lub smalcu do miekkosci cebulki-wiecej nie trzeba.

    Na przygotowane placki wzdluz , po srodku nakladamy lyzeczka farsz ,zawijamy ciasno placek-wyjdzie nam cos na wzor waleczka(jak na kopytka ), taki waleczek tniemy na 3 cm kawalki i ukladamy na blaszce wylozonej papierem.Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st C -ok 10-15 min. Jjemy na cieplo lub na zimno

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń