Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczarki w cieście naleśnikowym . przepis w mojej rodzinie od wielu lat
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 160
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 744
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5843
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 443
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666380
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 160
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 744
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5843
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1008
Składniki
do garnka wsypujemy mąkę jajko , szczyptę soli , zaczynamy miksować dolewamy mleka tak by ciasto było GĘSTE. dolewamy wody gazowanej by ciasto było puszyste. to typowe ciasto naleśnikowe dodajemy też chlust oleju i łyżeczke proszku.
1. do wrzątku wrzucamy wyczyszczone pieczarki bez nóżek na 3 -4 minuty.- blanszujemy. 2. studzimy je. 3. wrzucamy do wyrośniętego ciasta na naleśniki 4. smażymy na oleju aż do zarumienienia SMACZNEGO:)