Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczarki w cieście naleśnikowym . przepis w mojej rodzinie od wielu lat
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326955
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12173
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Składniki
do garnka wsypujemy mąkę jajko , szczyptę soli , zaczynamy miksować dolewamy mleka tak by ciasto było GĘSTE. dolewamy wody gazowanej by ciasto było puszyste. to typowe ciasto naleśnikowe dodajemy też chlust oleju i łyżeczke proszku.
1. do wrzątku wrzucamy wyczyszczone pieczarki bez nóżek na 3 -4 minuty.- blanszujemy. 2. studzimy je. 3. wrzucamy do wyrośniętego ciasta na naleśniki 4. smażymy na oleju aż do zarumienienia SMACZNEGO:)