Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 43
Dodano: 24.05.2013
Odsłon: 11306
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
do garnka wsypujemy mąkę jajko , szczyptę soli , zaczynamy miksować dolewamy mleka tak by ciasto było GĘSTE. dolewamy wody gazowanej by ciasto było puszyste. to typowe ciasto naleśnikowe dodajemy też chlust oleju i łyżeczke proszku.
1.
do wrzątku wrzucamy wyczyszczone pieczarki bez nóżek na 3 -4 minuty.- blanszujemy.
2.
studzimy je.
3.
wrzucamy do wyrośniętego ciasta na naleśniki
4.
smażymy na oleju aż do zarumienienia
SMACZNEGO:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 25 maja 2013Zgłoś do usunięcia
najlepsze kapelusze pieczarek bez obgotowywania wcześniejszego ,panierowane jak kotlety,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz