Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pieczarki w cieście naleśnikowym . przepis w mojej rodzinie od wielu lat
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
do garnka wsypujemy mąkę jajko , szczyptę soli , zaczynamy miksować dolewamy mleka tak by ciasto było GĘSTE. dolewamy wody gazowanej by ciasto było puszyste. to typowe ciasto naleśnikowe dodajemy też chlust oleju i łyżeczke proszku.
1. do wrzątku wrzucamy wyczyszczone pieczarki bez nóżek na 3 -4 minuty.- blanszujemy. 2. studzimy je. 3. wrzucamy do wyrośniętego ciasta na naleśniki 4. smażymy na oleju aż do zarumienienia SMACZNEGO:)