Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 77
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 170
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1241
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 77
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 170
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1241
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 494
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.
Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.
Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.