Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20126
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 718
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7149
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2628
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20126
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 562
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 718
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7149
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.
Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.
Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.