Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 191
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101408
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5921
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 191
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101408
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5921
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.
Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.
Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.