Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1435
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1554
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.
Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.
Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.