Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2437
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1733
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 532
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2437
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4600
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1733
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 532
Składniki
Cukinię kroimy w plasterki o grubości ok. 1 cm.
Blachę do ciasta lub prodiż wykładamy papierem do pieczenia. Układamy plasterki cukinii, posypujemy przyprawami troszkę polewamy oliwą z oliwek i pieczemy. W trakcie pieczenia cukinia puszcza soki i czekamy aż lekko odparuje. Delikatnie przekręcamy plasterki na drugą stronę. Czas pieczenia w piekarniku ok 30 min., w prodiżu ok. 1 godzina.
Upieczoną, miękką, delikatną cukinię można podawać jako przekąska, jako dodatek do dań bądź może być lekką kolacją.