Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ziemniaków można bez trudu przyrządzić wykwintną i tanią przekąskę.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 475
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ziemniaki dokładnie umyć, nakłuć wielokrotnie widelcem i pojedynczo zawinąć w folię aluminiową. Piec 50 minut na ruszcie w gorącym piekarniku, po czym wyjąć i odstawić do ostygnięcia.
Kurczaka oczyścić ze skóry i pozbawić kości. Mięso pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki przekroić na pół i wydrążyć, pozostawiając brzeg o szerokości ok. 1 cm. 100 g kwaśnej śmietany wymieszać z majonezem, musztardą i koncentratem pomidorowym. Dodać mięso z kurczaka, połowę miąższu z ziemniaków i ser. Przyprawić solą i pieprzem.
Połówki ziemniaków napełnić nadzieniem, ułożyć na blasze wyściełanej folią aluminiową i piec 20 min w gorącym piekarniku.
Pomidory z puszki wymieszać z chili oraz oliwą i przyprawić solą. Natkę kolendry grubo posiekać. Każdą połówkę ziemniaka przybrać resztką śmietany, sosem pomidorowym i kolendrą. Podawać gorące z resztą sosu.