Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi na słodko
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3048
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25882
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3048
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników. Składniki na masę serową mieszamy łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Jabłka ścieramy na dużych łezkach, doprawiamy cynamonem i cukrem do smaku. Po wymieszaniu odsączamy na sitku gdyż wydadzą dużo wody.
Lepimy pierożki. Do środka dajemy albo łyżeczkę masy serowej albo łyżeczkę masy jabłkowej.
Gotujemy pierogi w nieosolonej wodzie. Po wypłynięciu gotujemy około 10-15 minut.
Można na koniec polać roztopionym masłem lub po odcedzeniu wrzucić na chwilę na patelnię i podpiec na maśle.