Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi na słodko
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4207
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3518
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4207
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
Składniki
Wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników. Składniki na masę serową mieszamy łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Jabłka ścieramy na dużych łezkach, doprawiamy cynamonem i cukrem do smaku. Po wymieszaniu odsączamy na sitku gdyż wydadzą dużo wody.
Lepimy pierożki. Do środka dajemy albo łyżeczkę masy serowej albo łyżeczkę masy jabłkowej.
Gotujemy pierogi w nieosolonej wodzie. Po wypłynięciu gotujemy około 10-15 minut.
Można na koniec polać roztopionym masłem lub po odcedzeniu wrzucić na chwilę na patelnię i podpiec na maśle.