Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pierogi na słodko
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2464
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2464
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 126
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 223
Składniki
Wyrabiamy ciasto z podanych wyżej składników. Składniki na masę serową mieszamy łyżką aż do uzyskania jednolitej masy. Jabłka ścieramy na dużych łezkach, doprawiamy cynamonem i cukrem do smaku. Po wymieszaniu odsączamy na sitku gdyż wydadzą dużo wody.
Lepimy pierożki. Do środka dajemy albo łyżeczkę masy serowej albo łyżeczkę masy jabłkowej.
Gotujemy pierogi w nieosolonej wodzie. Po wypłynięciu gotujemy około 10-15 minut.
Można na koniec polać roztopionym masłem lub po odcedzeniu wrzucić na chwilę na patelnię i podpiec na maśle.