Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja przygotowania polędwicy wieprzowej, którą można jeść na zimno jak i na gorąco np. do obiadu -podana z sosem pieczarkowym i kopytkami.
1. Na początek szykujemy zalewę. Wodę zagotować i dodać wszystkie składniki zalewy. Pozostawimy do ostygnięcia.
2. Polędwicę wieprzową ( u mnie duża) rozciąć w taki sposób, ze po przecięciu będzie tworzyć plaster mięsa o grubości ok. 1,5-2 cm (ja zaczęłam od brzegu i rozcinałam „rozwijając” mięso jak roladę)
3. Do ostudzonej zalewy wkładamy mięso i marynujemy 3-4 godziny.
4. W międzyczasie szykujemy farsz. Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy ( na dowolnym tłuszczu).
5. Szykujemy marynatę na wierzch.
6. Wymoczoną polędwicę wyjmujemy z zlewy osuszamy i rozkładamy na desce, posypujemy suszonymi pomidorami z chilli, układamy pieczarki. Tak doprawione mięso zawijamy w roladę i związujemy sznurkiem.
7. Mięsko obsmażamy na patelni teflonowej, aż do zarumienienia się. Gdy przestygnie smarujemy marynatą.
8. Pieczemy 35-40 minut w 180-200 stopniach.
Z racji, że moja polędwica była duża po upieczeniu odpoczywała sobie jeszcze w rozgrzanym piekarniku aż do ostygnięcia.
Kolejna propozycja mięsna z dodatkiem owoców. bardzo lubię takie połączenie i...
Odsłon: 2110
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 10834
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 10834
Składniki
1. Na początek szykujemy zalewę. Wodę zagotować i dodać wszystkie składniki zalewy. Pozostawimy do ostygnięcia. 2. Polędwicę wieprzową ( u mnie duża) rozciąć w taki sposób, ze po przecięciu będzie tworzyć plaster mięsa o grubości ok. 1,5-2 cm (ja zaczęłam od brzegu i rozcinałam „rozwijając” mięso jak roladę) 3. Do ostudzonej zalewy wkładamy mięso i marynujemy 3-4 godziny.
4. W międzyczasie szykujemy farsz. Pieczarki i cebulkę kroimy w drobną kostkę i smażymy ( na dowolnym tłuszczu). 5. Szykujemy marynatę na wierzch.
6. Wymoczoną polędwicę wyjmujemy z zlewy osuszamy i rozkładamy na desce, posypujemy suszonymi pomidorami z chilli, układamy pieczarki. Tak doprawione mięso zawijamy w roladę i związujemy sznurkiem.
7. Mięsko obsmażamy na patelni teflonowej, aż do zarumienienia się. Gdy przestygnie smarujemy marynatą. 8. Pieczemy 35-40 minut w 180-200 stopniach. Z racji, że moja polędwica była duża po upieczeniu odpoczywała sobie jeszcze w rozgrzanym piekarniku aż do ostygnięcia.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Cukinia w cieście naleśnikowym
Przekąski
Nadziewana rolada z boczku
Przekąski
Letnia focaccia z warzywami
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Cukinia w cieście naleśnikowym
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 8361
Nadziewana rolada z boczku
Przedstawiam dzisiaj przepis na niesamowitą ,smaczną wędlinkę. Wystarczy kaw...
Odsłon: 174