Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 75
Dodano: 18.01.2014
Odsłon: 4778
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Cześć pomidorków koktajlowych podsmażyć na odrobinie oliwy z ulubionymi ziołami ( np. tymianek, oregano), czosnkiem, doprawić solą i pieprzem ( jeśli lubicie możecie dodać ostre papryczki). Wszystko smażyć aż pomidorki się rozpadną i utworzą pyszny sosik.
Resztę pomidorów oraz kulkę sera mozzarella pokroić na plasterki. Na rozwiniętym cieście francuskim równomiernie rozłożyć wcześniej przygotowany sos, na nim ułożyć plastry sera i pomidorów. Wszystko posypać odrobina sera żółtego i piec w piekarniku zgodnie z zaleceniami na opakowaniu cista francuskiego ( ok 12 min w temp. 220 ). Po wyjęciu z piekarnika pizza jest gotowa do jedzenia, smacznego! ;)
Ja użyłam pomidorków i ziół z własnego ogródka, jeśli macie taką możliwość to zachęcam do hodowania swoich ekologicznych warzyw bo satysfakcja, a przede wszystkim smak są nie do podrobienia! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

zlytygrysek 27 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Oj, podoba mi się i to bardzo :)) Zabieram .5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis, zabieram do wypróbowania!5 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 24 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Wypróbowałam i jest świetna:)6 Kto głosował? | Odpowiedz