Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane nadziewane

Placki ziemniaczane nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 2696

smakują na gorąco i na zimno

Składniki

  • ziemniaki, 1/5 kg
  • jajko, 3szt
  • mąka, 2/5 łyżki
  • przyprawy wg uznania
  • mięso mielone, 25dkg
  • sól, 1łyżeczka
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane nadziewane

Przygotowanie

  1. Ziemniaki starkować ,dodać 2 jajka,mąkę, sól przyprawy.Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami .Na rozgrzany tłuszcz wlać 2 łyżki ciasta ziemniaczanego ,na środek cienki placuszek mięsa mielonego i ponownie 2 łyżki ciasta.Podsmażyć chwilę z jednej strony ,delikatnie przewrócić i usmażyć z drugiej strony. Powinno się to robić na małym ogniu ,aby mięso w środku placka zdążyło się też usmażyć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń