Do góry

Przekąski Przepis na:

Prażone pestki dyni

Prażone pestki dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 25

Dodano:

Odsłon: 654

Genialny sposób na wykorzystanie pestek z dyni! Nie wyrzucaj ich! Wystarczy wymieszać je z kilkoma przyprawami i cieszyć się szybką oraz zdrową przekąską!

Składniki

  • szklanka pestek z dynii
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka syropu klonowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 200°C z funkcją termoobiegu.

  2. Umyte i lekko osuszone pestki dyni wymieszać w misce z przyprawami, oliwą oraz syropem klonowym.

  3. Wyłożyć pestki na blachę do pieczenia i piec około 10 minut, uważając, by się nie przypaliły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 27 października 2018 pomysł ciekawy,ale czy będzie można zjeść osłonkę czy trzeba ją będzie zdejmować? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń