Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne przekąski na wieczorne seanse.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Z ciasta wycinamy kółka. Kroimy z paski wędlinę, ser, warzywa. Układamy na krążku z ciasta i zawijamy. Wcześniej roztrzepanym jajkiem smarujemy nasze paluszki i obtaczamy w sezamie, i przyprawach. Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok 10 minut. Nasze paluszki możemy podawać z różnego rodzaju sosami.