Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne przekąski na wieczorne seanse.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8516
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 558
Składniki
Z ciasta wycinamy kółka. Kroimy z paski wędlinę, ser, warzywa. Układamy na krążku z ciasta i zawijamy. Wcześniej roztrzepanym jajkiem smarujemy nasze paluszki i obtaczamy w sezamie, i przyprawach. Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok 10 minut. Nasze paluszki możemy podawać z różnego rodzaju sosami.