Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekaski z ciasta francuskiego

Przekaski z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 21285

Idealne przekąski na wieczorne seanse.

Składniki

  • plastry wędliny/sera, słupki warzyw - w zależności od upodobań
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • sezam
  • ulubione przyprawy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Z ciasta wycinamy kółka. Kroimy z paski wędlinę, ser, warzywa.
    Układamy na krążku z ciasta i zawijamy.

    Wcześniej roztrzepanym jajkiem smarujemy nasze paluszki i obtaczamy w sezamie, i przyprawach.


    Układamy na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (230 stopni) na ok 10 minut.

    Nasze paluszki możemy podawać z różnego rodzaju sosami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 13 lipca 2013 Świetne małe co nieco :))) kciuka zostawiam i pozdrawiam :)))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń