Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre zarówno jako śniadanie i przystawka do obiadu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2135
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2135
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 101
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 180
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 175
Składniki
Ugotować ziemniaki w wodzie z dodatkiem soli i kilku łyżek oliwy z oliwek. Ziemniaki odcedzić. Rozbić dodając przy tym posiekaną cebulkę, masło, łyżkę wina i łyżkę soku z cytryny. Zostawić kilka ugotowanych ziemniaków do dekoracji. Łyżką nałożyć na talerz puree. Na tym usmażone kawałki wieprzowiny smażone na oleju z ulubionymi przyprawami. Udekorować kawałkami ziemniaków z oliwą z oliwek.