Przekąski Przepis na:
Puree z czosnkiem i oliwą

Składniki
- ziemniaki, 6
- główka czosnku, 1
- oliwa, 3 łyżki
- świeżo mielony pieprz
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ziemniaki obrać, ugotować. Czosnek upiec w "ubranku" w piekarniku (ok 40 minut).
-
Do ziemniaków wycisnąć upieczony czosnek, dodać 3 łyżki oliwy, zmielić blenderem lub utłuc.
-
Podawać ze świeżo posiekanymi ziołami- ja lubię z kolendrą, ale pyszne jest także z koperkiem
-
Jako dodatek do mięs, warzyw. Przepis z programu Jedz i chudnij TVN Style:)
Komentarze do przepisu (4)

agulaa 12 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Titolek: Skoro takim znawcą kuchni jesteś , to dodaj jakiś przepis chętnie skomentuje. Poza tym dla Twojej wiadomości puree robimy nie tylko z ziemniaków, także z innych warzyw, do których nie dodajemy mleka http://pl.wikipedia.org/wiki/Pur%C3%A9e. Jak się nie ma sprawdzonej wiedzy na dany temat, to się nie komentuje, można się łatwo skompromitować. Pozdrawiam!1 Kto głosował? | Odpowiedz

titolek 12 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Droga Pani ,Purée bez mleka , to sa ubijane kartofle i tyle !
Radze zapamietac.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 07 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Mmm... chętnie wypróbuję :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

ala0wroc 07 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo fajny ;). Również oglądałam ten program i mam zamiar go w przyszłości wykorzystać.1 Kto głosował? | Odpowiedz