Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12434
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13382
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5659
Składniki
Kasztany nacinamy dookoła, zaczynając od białej plamki. Wrzucamy do wrzącej wody na kilkanaście minut, obieramy gorące. Wkładamy obrane do rondla, lekko solimy, zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem 40-45 min na wolnym ogniu. Odcedzamy, zachowując mleko. Kasztany przepuszczamy przez maszynkę, wkładamy z powrotem do garnka i trzymając na wolnym ogniu dodajemy powoli masło i kilka łyżek mleka. Wszystko mieszamy dosyć energicznie drewnianą łyżką