Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 90
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 41
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 90
Sezon grzybkowy w pełni wiec grzechem by było gdyby nie skorzystać z darów na...
Odsłon: 41
Składniki
Kasztany nacinamy dookoła, zaczynając od białej plamki. Wrzucamy do wrzącej wody na kilkanaście minut, obieramy gorące. Wkładamy obrane do rondla, lekko solimy, zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem 40-45 min na wolnym ogniu. Odcedzamy, zachowując mleko. Kasztany przepuszczamy przez maszynkę, wkładamy z powrotem do garnka i trzymając na wolnym ogniu dodajemy powoli masło i kilka łyżek mleka. Wszystko mieszamy dosyć energicznie drewnianą łyżką