Do góry

Przekąski Przepis na:

Puree z kasztanów

Puree z kasztanów

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1006

Rozpływa się w ustach

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kasztany nacinamy dookoła, zaczynając od białej plamki. Wrzucamy do wrzącej wody na kilkanaście minut, obieramy gorące. Wkładamy obrane do rondla, lekko solimy, zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem 40-45 min na wolnym ogniu. Odcedzamy, zachowując mleko. Kasztany przepuszczamy przez maszynkę, wkładamy z powrotem do garnka i trzymając na wolnym ogniu dodajemy powoli masło i kilka łyżek mleka. Wszystko mieszamy dosyć energicznie drewnianą łyżką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń