Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Składniki
Kasztany nacinamy dookoła, zaczynając od białej plamki. Wrzucamy do wrzącej wody na kilkanaście minut, obieramy gorące. Wkładamy obrane do rondla, lekko solimy, zalewamy mlekiem i gotujemy pod przykryciem 40-45 min na wolnym ogniu. Odcedzamy, zachowując mleko. Kasztany przepuszczamy przez maszynkę, wkładamy z powrotem do garnka i trzymając na wolnym ogniu dodajemy powoli masło i kilka łyżek mleka. Wszystko mieszamy dosyć energicznie drewnianą łyżką