Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 86
Składniki
1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.
Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)