Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11957
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 856
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2878
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11957
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 856
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2878
Składniki
1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.
Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)