Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przystawka przed obiadem lub zimna zakąska na przyjęcie - doskonała do kieliszka dobrze zmrożonej czystej wódki.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2560
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2684
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4273
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2560
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2684
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11210
Składniki
Plastry łososia rozłożyć na desce do krojenia, posmarować około centymetrową warstwą ziołowego twarożku, każdy zwinąć w ciasny rulonik, włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie kromki chleba pozbawić skórek, pokroić na trójkąty lub kwadraty pasujące wielkością do średnicy roladek, cieniutko posmarować masłem. Po schłodzeniu roladki wyjąć, pokroić w poprzek bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości 1 cm. Każdy plasterek ułożyć na kanapce, na wierzch wycisnąć odrobinę majonezu lub twarożku użytego do przyrządzenia roladek. Każdą kanapkę przyozdobić połową oliwki lub kawałeczkiem papryki konserwowej. Do dekoracji można użyć też kaparów, natki pietruszki, kawałeczka cytryny – dodatków o zdecydowanym smaku. Podawać jako przystawkę przed obiadem lub zakąskę w zimnym bufecie.