Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przystawka przed obiadem lub zimna zakąska na przyjęcie - doskonała do kieliszka dobrze zmrożonej czystej wódki.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Plastry łososia rozłożyć na desce do krojenia, posmarować około centymetrową warstwą ziołowego twarożku, każdy zwinąć w ciasny rulonik, włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie kromki chleba pozbawić skórek, pokroić na trójkąty lub kwadraty pasujące wielkością do średnicy roladek, cieniutko posmarować masłem. Po schłodzeniu roladki wyjąć, pokroić w poprzek bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości 1 cm. Każdy plasterek ułożyć na kanapce, na wierzch wycisnąć odrobinę majonezu lub twarożku użytego do przyrządzenia roladek. Każdą kanapkę przyozdobić połową oliwki lub kawałeczkiem papryki konserwowej. Do dekoracji można użyć też kaparów, natki pietruszki, kawałeczka cytryny – dodatków o zdecydowanym smaku. Podawać jako przystawkę przed obiadem lub zakąskę w zimnym bufecie.