Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przystawka przed obiadem lub zimna zakąska na przyjęcie - doskonała do kieliszka dobrze zmrożonej czystej wódki.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2103
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11088
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 95
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2103
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11088
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 95
Składniki
Plastry łososia rozłożyć na desce do krojenia, posmarować około centymetrową warstwą ziołowego twarożku, każdy zwinąć w ciasny rulonik, włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie kromki chleba pozbawić skórek, pokroić na trójkąty lub kwadraty pasujące wielkością do średnicy roladek, cieniutko posmarować masłem. Po schłodzeniu roladki wyjąć, pokroić w poprzek bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości 1 cm. Każdy plasterek ułożyć na kanapce, na wierzch wycisnąć odrobinę majonezu lub twarożku użytego do przyrządzenia roladek. Każdą kanapkę przyozdobić połową oliwki lub kawałeczkiem papryki konserwowej. Do dekoracji można użyć też kaparów, natki pietruszki, kawałeczka cytryny – dodatków o zdecydowanym smaku. Podawać jako przystawkę przed obiadem lub zakąskę w zimnym bufecie.