Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita przystawka przed obiadem lub zimna zakąska na przyjęcie - doskonała do kieliszka dobrze zmrożonej czystej wódki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8025
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3519
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Plastry łososia rozłożyć na desce do krojenia, posmarować około centymetrową warstwą ziołowego twarożku, każdy zwinąć w ciasny rulonik, włożyć do lodówki na około 30 minut. W tym czasie kromki chleba pozbawić skórek, pokroić na trójkąty lub kwadraty pasujące wielkością do średnicy roladek, cieniutko posmarować masłem. Po schłodzeniu roladki wyjąć, pokroić w poprzek bardzo ostrym nożem na plasterki o grubości 1 cm. Każdy plasterek ułożyć na kanapce, na wierzch wycisnąć odrobinę majonezu lub twarożku użytego do przyrządzenia roladek. Każdą kanapkę przyozdobić połową oliwki lub kawałeczkiem papryki konserwowej. Do dekoracji można użyć też kaparów, natki pietruszki, kawałeczka cytryny – dodatków o zdecydowanym smaku. Podawać jako przystawkę przed obiadem lub zakąskę w zimnym bufecie.