Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki podawane na gorąco mogą być jako potrawą do drugiego dania, lub na zimno zamiast wędliny
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Filet umyć, osuszyć, i rozkroić tak jak na "schabowe";), następnie delikatnie rozbić. Mięso solimy, pieprzymy delikatnie i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przesmażamy szpinak (może być świeży lub mrożony wszystko jedno) na niewielkiej ilości masła z dwoma ząbkami czosnku i małą ilością soli i pieprzu. Do wystudzonego szpinaku wbijamy jedno całe jajko i łączymy oba składniki.
Każdy filet smarujemy serkiem kanapkowym ziołowym a następnie szpinakiem z jajkiem. Zwijamy filet w roladkę. Panierujemy w bułce, jajku i smażymy na oleju. Można podawać na gorąco do drugiego dania, a po wystygnięciu kroić na kanapki.