Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gotowane rolmopsy ze świeżego śledzia.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 34
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 25
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 34
Oxymel to świetny domowy wspomagacz odporności! Nazwa oznacza z łaciny dosłow...
Odsłon: 25
Składniki
Płaty śledziowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i wyciąć grzbiety. Powstanie osiem pojedynczych płatów
Ogórki przekroić wzdłuż na pól i każdą połówkę jeszcze raz w poprzek, powstanie 8 ćwiartek
Cebule przekroić na ćwiartki.
Każdy płat oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć (na szerszym końcu) po ćwiartce ogórka i cebuli. Śledzie zwinąć i każdy spiąć dwoma wykałaczkami.
Rolmopsy włożyć do rondla.
W garnku wymieszać wodę, ocet, olej, doprawić solą, pieprzem, cukrem i zalać rolmopsy.
Do rondla dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Rolmopsy zagotować i gotować na małym ogniu około 8 minut.
Rondel zdjąć z ognia i odstawić rolmopsy do ostygnięcia.
Zimne rolmopsy włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!