Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gotowane rolmopsy ze świeżego śledzia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31905
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5643
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 942
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31905
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 84
Składniki
Płaty śledziowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i wyciąć grzbiety. Powstanie osiem pojedynczych płatów
Ogórki przekroić wzdłuż na pól i każdą połówkę jeszcze raz w poprzek, powstanie 8 ćwiartek
Cebule przekroić na ćwiartki.
Każdy płat oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć (na szerszym końcu) po ćwiartce ogórka i cebuli. Śledzie zwinąć i każdy spiąć dwoma wykałaczkami.
Rolmopsy włożyć do rondla.
W garnku wymieszać wodę, ocet, olej, doprawić solą, pieprzem, cukrem i zalać rolmopsy.
Do rondla dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Rolmopsy zagotować i gotować na małym ogniu około 8 minut.
Rondel zdjąć z ognia i odstawić rolmopsy do ostygnięcia.
Zimne rolmopsy włożyć do lodówki na 24 godziny, żeby smaki się przegryzły. Smacznego!