Do góry

Przekąski Przepis na:

ryba po grecku

ryba po grecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 85

Dodano:

Odsłon: 786

filety z ryby (jaka lubisz) miruna ze skórą 4-5 szt

Składniki

  • 4 filety z miruny ze skórą. Marchewka 4 szt, seler 1 szt średni,cebula 1 szt.sól, pieprz, cukier, olej 5 łyżek, koncentrat pomid
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Płaty rybne pociąć na mniejsze części, przyprawić , obtoczyć w mące , usmażyć

  2. Przygotować warzywa, zetrzeć na tartce o średnich oczkach,pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć , dodać pozostałe składniki i wymieszać dusić do miękkości. gotowym sosem greckim przekładać rybę. Smaczna na ciepło i zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń