Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6
Dodano: 22.04.2010
Odsłon: 11543
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Brokuły umyć,pokroić na różyczki,różyczki wrzucić na wrzątek na 3-4 minuty. Nie należy gotować brokuł do miękkości...musza być chrupkie! Wyjąć i poczekać aż ostygnął.
Szynkę pokroić w plasterki ok 1x1cm (osobiście nie lubię sałatek drobno krojonych-lecz to zależy oczywiście od upodobań każdego Smakera)
Pestki wrzucić na rozgrzaną patelnię i upażyć na złoty kolor. Można dosolić do smaku.
Schłodzone brokuły,szynkę,pestki i majonez połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Mojonezu lepiej użyć mniej niż więcej..sałatka nie powinna być zbyt "majonezowa".
Dosmaczyć solą i pieprzem i włożyć na minimum godzinkę do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)