Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z awokado i figi

Sałatka z awokado i figi

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 4965

Dodano:

Odsłon: 1349

Sałatka świetnie sprawdza się jako przekąska lub pożywne danie na zdrową kolację.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado przeciąć wzdłuż i wyjąć pestkę, następnie zdjąć skórkę lub wydłubać z niej miękki miąższ łyżeczką. Awokado po obraniu ze skórki, aby nie ściemniało, koniecznie trzeba skropić sokiem z limonki lub cytryny.

    Figę umyć i pokroić w ósemki.

    Mozzarellę wyjąć z płynu i pokroić w półplasterki o grubości 0,5 cm

  2. Wymieszać składniki sosu, aby powstała jednolita struktura.

  3. Składniki poukładać na talerzu na przemian, oprószyć delikatnie solą himalajską i świeżo mielonym pieprzem. Całość polać sosem i posypać płatkami migdałów, tuż przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń