Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta... Szybka. Pyszna!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4600
Składniki
W dwóch garnkach zagotować niewielką ilość wody z solą (po około 3/4 l ),do jednego wrzucić fasolkę,do drugiego kalafior (warzyw wcześniej nie rozmrażać). Ugotować na pół miękko,odcedzić i zahartować krótko zimną wodą. Dobrze odsączyć i wsypać do dużej miski.
W czasie gotowania warzyw pokroić w kostkę boczek i wrzucić na gorącą patelnię,wysmażyć na rumiano.
Posiekać drobno cebulę,wysypać na warzywa. Cebulę posypać pieprzem i polać octem.
Na warzywa i cebulkę wysypać wysmażony boczek wraz z powstałym tłuszczem i natychmiast dokładnie wymieszać. Podawać ciepłe! Smacznego ;)