Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna,zrowa i bardzo pyszna salatka,doskonala jako dodatek na bankietowym stole i nietylko:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Mięso opłucz ,osusz,pokroj w nie za dlugie paski,opanieruoj w sezamie tak jak kotlety,rozposc maslo i przesmaz lekko z kazdej strony.Poczym wyloz na blaszke i wloz do rozgrzanego piekarnika.(ok150 stoni)na 8 min.Na drugiej blaszce rozsyp:slonecznik,sezam i pestki dyni i wloz do piekarnika.Porwij salate w rekach na kawalki ok 2cm-na 2cm. wloz do miseczki. Uprazona mieszanke wymieszaj z olejem sezamowym i salata.Wyloz na talerz,a na wierzchu poukladaj kurczaka i ozdob pietruszka.Gotowe. SMACZNEGO:)