Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416591
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4201
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416591
Składniki
Ser pokroić w słupki o grubości 3 cm.
Jajko lekko ubić. Na oddzielne talerzyki wysypać makę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju.
Ser najpierw panierować w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej. Od razu kłaść na gorący tłuszcz i smażyć co jakiś czas obracając tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
Zdjąć z patelni, położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Najlepiej podawać z bagietką i konfiturą ew żurawiną