Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1297
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1423
Składniki
Ser pokroić w słupki o grubości 3 cm.
Jajko lekko ubić. Na oddzielne talerzyki wysypać makę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju.
Ser najpierw panierować w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej. Od razu kłaść na gorący tłuszcz i smażyć co jakiś czas obracając tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.
Zdjąć z patelni, położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.
Najlepiej podawać z bagietką i konfiturą ew żurawiną