Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 20
Dodano: 06.02.2010
Odsłon: 2843
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ser biały zmielić ( w maszynce do mielenia mięsa). Wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami mąki. Doprawić solą i pieprzem. Rwać po kawałku, formować wałek i kroić pod kątem. Gotować w osolonej wodzie ok.2 minuty po wypłynięciu.
Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Szpinak i marchewkę z groszkiem rozmrozić na patelni, dodać podsmażoną cebulkę.
Jogurt naturalny wymieszać z łyżką mąki i zalać nim mieszankę warzyw. Doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Podawać z kopytkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)