Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, a przy tym bardzo szybka w przygotowaniu :)
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C