Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, a przy tym bardzo szybka w przygotowaniu :)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C