Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, a przy tym bardzo szybka w przygotowaniu :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2790
Polecam.
Odsłon: 1393
Polecam.
Odsłon: 415
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8162
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2790
Polecam.
Odsłon: 1393
Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C