Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, a przy tym bardzo szybka w przygotowaniu :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C