Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 228
Dodano: 13.02.2013
Odsłon: 10025
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

marcza88 27 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
genialne :D2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
ja też takie robię, u mnie na profilu są z serem i ziołami, pyszności !1 Kto głosował? | Odpowiedz