Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś postnego: śledź, coś zdrowego: kiełki. Razem: super smaczna odsłona śledzia!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 505
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1114
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 253
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 505
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1114
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 253
Składniki
Parę godzin wcześniej - namoczyć śliwki w czerwonym winie. Śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były strasznie słone.
1. Pokroić śledzia, wrzucić go do miski, posypać świeżo mielonym pieprzem i gałką, polać olejem, wymieszać, odstawić. 2. Pokroić odsączone śliwki, dodać do śledzi, wymieszać. 3. Dodać połowę kiełków, wymieszać, odstawić. 4. Przed podaniem domieszać do miski resztę kiełków – wtedy zachowają charakterystyczną sprężystą strukturę.
Jak przygotować kiełki kapusty w kiełkownicy słoikowej? 1. Wsypać nasiona do słoika, zalać wodą, zakręcić 2. Namoczyć przez 4-6 godzin 3. Odlać wodę nie odkręcając nakrętki 4. Postawić słoik na ukos w ciepłym miejscu 5. Kilka razy dziennie przepłukiwać wodą 6. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe.