Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś postnego: śledź, coś zdrowego: kiełki. Razem: super smaczna odsłona śledzia!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12316
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5351
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12316
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5351
Składniki
Parę godzin wcześniej - namoczyć śliwki w czerwonym winie. Śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były strasznie słone.
1. Pokroić śledzia, wrzucić go do miski, posypać świeżo mielonym pieprzem i gałką, polać olejem, wymieszać, odstawić. 2. Pokroić odsączone śliwki, dodać do śledzi, wymieszać. 3. Dodać połowę kiełków, wymieszać, odstawić. 4. Przed podaniem domieszać do miski resztę kiełków – wtedy zachowają charakterystyczną sprężystą strukturę.
Jak przygotować kiełki kapusty w kiełkownicy słoikowej? 1. Wsypać nasiona do słoika, zalać wodą, zakręcić 2. Namoczyć przez 4-6 godzin 3. Odlać wodę nie odkręcając nakrętki 4. Postawić słoik na ukos w ciepłym miejscu 5. Kilka razy dziennie przepłukiwać wodą 6. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe.