Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś postnego: śledź, coś zdrowego: kiełki. Razem: super smaczna odsłona śledzia!
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 37
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2720
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 143
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 37
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2720
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 143
Składniki
Parę godzin wcześniej - namoczyć śliwki w czerwonym winie. Śledzie namoczyć w wodzie, aby nie były strasznie słone.
1. Pokroić śledzia, wrzucić go do miski, posypać świeżo mielonym pieprzem i gałką, polać olejem, wymieszać, odstawić. 2. Pokroić odsączone śliwki, dodać do śledzi, wymieszać. 3. Dodać połowę kiełków, wymieszać, odstawić. 4. Przed podaniem domieszać do miski resztę kiełków – wtedy zachowają charakterystyczną sprężystą strukturę.
Jak przygotować kiełki kapusty w kiełkownicy słoikowej? 1. Wsypać nasiona do słoika, zalać wodą, zakręcić 2. Namoczyć przez 4-6 godzin 3. Odlać wodę nie odkręcając nakrętki 4. Postawić słoik na ukos w ciepłym miejscu 5. Kilka razy dziennie przepłukiwać wodą 6. Po 5-6 dniach kiełki są gotowe.