Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w nowej, niecodziennej odsłonie. Idealne na świąteczny stół.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3918
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3918
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Składniki
1. Śledzie zalewamy wodą i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia odcedzamy i dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy i osuszamy. Etap ten jest konieczny aby wypłukać sól ze śledzi.
2. Połowę cytryn (250 g) kroimy w cienkie plasterki a z drugiej połowy (250 g) wyciskamy sok. Śledzie kroimy w paski.
3. W słoiku układamy warstwami cytrynę i śledzie, przekładając liśćmi i zielem angielskim. Na końcu dodajemy szczyptę czarnuszki i zalewamy wszystko sokiem z cytryny.
4. Odstawiamy do lodówki na min. 2 dni (najlepiej do tyg). Przed podaniem skrapiamy obficie olejem lub oliwą.