Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5364
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17569
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 699
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5364
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8616
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17569
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 699
Składniki
Sposób wykonania sałatki: Cebulę kroimy w drobne półkrążki. Zalewamy wrzątkiem, solimy, dodajemy 2 łyżki cukru i łyżkę octu. Zostawiamy na ok. 15 minut. Cebulę wyciskamy, dodajemy puszkę groszku i majonez.
Przygotowanie śledzi: Gotowe matiasy moczymy ok. 2 godzin w mleku. Odsączamy doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Wokół jajek owijamy wcześniej przygotowane śledzie. Sałatkę układamy w kopczyki na półmisku.Na sałatce kładziemy ugotowane na twardo jajka (ścięte od spodu). Za pomocą szprycy dekorujemy jajka majonezem. Delikatnie obsypujemy słodką, czerwoną papryką i dekorujemy według uznania.