Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Sposób wykonania sałatki: Cebulę kroimy w drobne półkrążki. Zalewamy wrzątkiem, solimy, dodajemy 2 łyżki cukru i łyżkę octu. Zostawiamy na ok. 15 minut. Cebulę wyciskamy, dodajemy puszkę groszku i majonez.
Przygotowanie śledzi: Gotowe matiasy moczymy ok. 2 godzin w mleku. Odsączamy doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Wokół jajek owijamy wcześniej przygotowane śledzie. Sałatkę układamy w kopczyki na półmisku.Na sałatce kładziemy ugotowane na twardo jajka (ścięte od spodu). Za pomocą szprycy dekorujemy jajka majonezem. Delikatnie obsypujemy słodką, czerwoną papryką i dekorujemy według uznania.