Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W dużym rondlu podsmaż na średnim ogniu posiekany czosnek, aż zabrązowieje. Pomidory zgnieć widelcem i razem z sokiem z puszki dodaj do garnka. Dopraw posiekaną bazylią, solą i pieprzem. Zagotuj całość, a następnie duś na małym ogniu pół godziny, aż pomidory zmiękną
Kotlety z mozzarelli przygotuj tak samo jak klasyczne kotlety z mięsa. Podawaj z sosem
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

zanet184 19 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
można w samej bułce, można w jajku i bułce. moja siostra spróbowała nawet w jajeczku, mące, jajku i dopiero w bułce0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nudziara 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Tak,trzeba ser opanierowac w ten sam sposob co kotlety np.schabowe,czyli w jajku i w bulce.Nie wiem po co dusic pomidory z puszki aż pół godz.,one sa miękkie już same w sobie
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nudziara 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Pomidory z puszki dusić pół godziny? ciekawe po co tak długo,one same w sobie są miękkie.Mozarelle trzeba opanierować,tak jak schabowe,w jajku i bulce tartej
0 Kto głosował? | Odpowiedz

TaiPan 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
No właśnie , przydało by się sprostowanie ..... Jak kotleciki schabowe ? Jajeczko i bułka ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

TaiPan 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
No własnie , przydało by się sprostowanie ..... Zrobić to jak poczciwe schabowe ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

eses 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się nieźle.. ale jak przygotować "kotlety z mozarelli" ?? obsmażyć w bułce tartej, czy zagnieść i wymieszać z jajkiem?0 Kto głosował? | Odpowiedz