Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2813
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7662
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2813
Składniki
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku . Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły. Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.