Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 722
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 110
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2977
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 722
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 110
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 2977
Składniki
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku . Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły. Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.