Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku .
Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły.
Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją n...
Odsłon: 29296
Co zrobić, aby ciasto na pierogi było delikatne i elastyczne? To proste. Skor...
Odsłon: 54042
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4137
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 91
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 99
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 142
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1747
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4137
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 91
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 99
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 142
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1747
Składniki
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku . Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły. Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Przekąski
Jaglanka curry
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 91
Smażone kwiaty cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 45