Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 549
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 161
Pyszne kruche ciasto upieczone ze śliwkami. Proste i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 549
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 161
Składniki
Przyrządzamy ry ż według opisu na opakowaniu - szklankę ryżu dokładnie , kilkarotnie płuczemy wodą , następnie wsypujemy do garnka , zalewamy dno wodą , odstawiamy do nasiąknięcia ryżu. Następnie gotujemy.
Na listki alg nakładamy wystudzony ryż oraz plasterki łososia. Całość zawiajmy po czym kroimy na ok. 4 cm kawałeczki.
Do osobnej miseczki wlewamy sos. Sushi maczamy w sosie sojowym i delektujemy się orientalnym smakiem