Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 591
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1443
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 319
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 591
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1443
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 319
Składniki
Przyrządzamy ry ż według opisu na opakowaniu - szklankę ryżu dokładnie , kilkarotnie płuczemy wodą , następnie wsypujemy do garnka , zalewamy dno wodą , odstawiamy do nasiąknięcia ryżu. Następnie gotujemy.
Na listki alg nakładamy wystudzony ryż oraz plasterki łososia. Całość zawiajmy po czym kroimy na ok. 4 cm kawałeczki.
Do osobnej miseczki wlewamy sos. Sushi maczamy w sosie sojowym i delektujemy się orientalnym smakiem