Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste , nie wymagające żadnych umiejętności
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1657
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1446
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1591
Składniki
Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.
Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.
Na patelni podgrzać olej.
Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.
Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).
W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.
Podawać na przykład z dipem ziołowym.