Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste , nie wymagające żadnych umiejętności
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25798
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2852
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25798
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2852
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1351
Składniki
Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.
Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.
Na patelni podgrzać olej.
Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.
Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).
W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.
Podawać na przykład z dipem ziołowym.