Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste , nie wymagające żadnych umiejętności
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8682
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8682
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Morele przebrać, umyć pod bierzącą wodą, włożyć do kubeczka z wytrawnym winem lub koniakiem.
Wyjąć je stamtąd po godzinie lub dwóch, kiedy już trochę nasiąkną trunkiem, osączyć na sitku.
Na patelni podgrzać olej.
Plastry boczku obsmażyć na patelni, pilnując żeby się zamocno nie powyginały i nie przypaliły.
Na końcu posypać je odrobiną przyprawy( według uznania ).
W każdy plasterek obsmażonego boczku zawinąć po jednej moreli i spiąć wykałaczką.
Podawać na przykład z dipem ziołowym.