Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do przygotowania szaszłyki, które mogą stanowić podstawę dania albo być traktowane jako zimna lub ciepła przekąska.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13682
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 521
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 473
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13682
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4299
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43240
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 521
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 473
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy ewentualne kostki, błonki i kroimy na długie paski. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią kurczaka dokładnie mieszając tak aby każdy kawałek dobrze pokrył się marynatą. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po wyjęciu z lodówki paski kruczka nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przebijając paski raz z góry raz z dołu tworząc harmonijkę. Równomiernie rozciągamy mięso na patyczkach (można nałożyć np. po dwa kawałki jak są mniejsze). Pieczemy na grillu lub patelni grillowej z obu stron, aż mięso ładnie się przyrumieni a w środku będzie upieczone. Sos: Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule, szczypiorek. Do sosu ścieramy na tarce o grubych oczkach ogórki. Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy. Podajemy osobno w miseczkach.