Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do przygotowania szaszłyki, które mogą stanowić podstawę dania albo być traktowane jako zimna lub ciepła przekąska.
Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy ewentualne kostki, błonki i kroimy na długie paski. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią kurczaka dokładnie mieszając tak aby każdy kawałek dobrze pokrył się marynatą. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po wyjęciu z lodówki paski kruczka nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przebijając paski raz z góry raz z dołu tworząc harmonijkę. Równomiernie rozciągamy mięso na patyczkach (można nałożyć np. po dwa kawałki jak są mniejsze). Pieczemy na grillu lub patelni grillowej z obu stron, aż mięso ładnie się przyrumieni a w środku będzie upieczone.
Sos: Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule, szczypiorek. Do sosu ścieramy na tarce o grubych oczkach ogórki. Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy. Podajemy osobno w miseczkach.
Delikatne i pyszne pierogi z kaszą gryczaną i białym serem. Smakują tam samo...
Odsłon: 15931
Makiełki zwane również makiami lub makówkami. Przepis pochodzi z 410. odcinka...
Odsłon: 2889
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 6680
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10179
Moja propozycja na lekkie, ale przede wszystkim smaczne ciasto na bazie zdrow...
Odsłon: 10179
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, usuwamy ewentualne kostki, błonki i kroimy na długie paski. Wszystkie składniki marynaty mieszamy i polewamy nią kurczaka dokładnie mieszając tak aby każdy kawałek dobrze pokrył się marynatą. Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po wyjęciu z lodówki paski kruczka nadziewamy na patyczki do szaszłyków, przebijając paski raz z góry raz z dołu tworząc harmonijkę. Równomiernie rozciągamy mięso na patyczkach (można nałożyć np. po dwa kawałki jak są mniejsze). Pieczemy na grillu lub patelni grillowej z obu stron, aż mięso ładnie się przyrumieni a w środku będzie upieczone. Sos: Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebule, szczypiorek. Do sosu ścieramy na tarce o grubych oczkach ogórki. Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy. Podajemy osobno w miseczkach.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 108
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 130