Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
ziemniaki obrane i pokrojone w niewielkie kawalki wrzucamy do glebokiego oleju nie smazymy ich tylko dusimy na malym ogniu ( maja sie prawie ropasc) po 10 min duszenia¨¨ wrzucamy cebule pokrojana w paseczki i czosnek. Dusimy wszystko razem nastepne 20 min.
W misce ubijamy bialka.
Do dobrze ubitych bialek dodajemy zoltka i odsaczone ziemniaki jeszcze gorace!!!!! Mieszamy nie zapominajac o soli
Calosc wrzucamy na patelnie z niewilka iloscia oleju. Mieszamy do momentu kiedy nie bedzie juz prawie surowego jajka. Obracamy i zosatawiamy na ok 1 min.
Gotowe