Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2493
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2493
Składniki
ziemniaki obrane i pokrojone w niewielkie kawalki wrzucamy do glebokiego oleju nie smazymy ich tylko dusimy na malym ogniu ( maja sie prawie ropasc) po 10 min duszenia¨¨ wrzucamy cebule pokrojana w paseczki i czosnek. Dusimy wszystko razem nastepne 20 min.
W misce ubijamy bialka.
Do dobrze ubitych bialek dodajemy zoltka i odsaczone ziemniaki jeszcze gorace!!!!! Mieszamy nie zapominajac o soli
Calosc wrzucamy na patelnie z niewilka iloscia oleju. Mieszamy do momentu kiedy nie bedzie juz prawie surowego jajka. Obracamy i zosatawiamy na ok 1 min.
Gotowe