Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla Piotrkowska

Tortilla   Piotrkowska

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 1446

przepis mojej mamusi, pyszna i zdrowa potrawa uzależniająca zjesz jedną ,zjesz kolejna inastepną

Składniki

  • mięsko może być wieprzowe
  • kukurydza z puszki 1 - 2 puszki
  • fasola czerwona z puszki 1-2 puszki
  • ketchup pół dużej butelki (najlepszy ketchup z biedronki)
  • 2 - 3 spore papryki
  • pomidorki najlepiej ze słoika lub też świeże 2 duże
  • olej do smażenia
  • naleśniki - ich liczba zależy od głodomorów w rodzinie:)
  • sos słodko-pikantny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tortilla Piotrkowska

Przygotowanie

  1. smażymy naleśniki
    odsączamy warzywa z puszki( nie wylewamy zalewy z fasolki)

  2. na odrobinie oleju smażymy mięsko .

    zdejmujemy mięsko z patelni zostawiając na niej olej.

    wrzucamy pokrojona paprykę na krótko , by nie była zbyt miękka.

    bierzemy dosyć spory garnek wrzucamy mięsko , paprykę ,kukurydze oraz fasolkę i pomidorki.

    dodajemy pół ketchupu , może być łagodny jeśli mamy ostry dodajemy mniej.

    ja osobiście wole ostry dodaje też odrobinkę sosu tajskiego z papryczki ostrego.

    podgotowujemy prze 5 minutek tak by zapyrkało i wyłączamy.

    jeśli chcemy zagęścić dolewamy zalewy z fasoli.

    pozostaje nam tylko włożyć zawartość do naleśników i voila:) gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń