Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smaczne, dobre na lekką kolację lub przekąskę
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23160
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 964
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23160
Składniki
Tortillę posmarować serkiem typu philadelphia*, posypać startym żółtym serem, ułożyć porwaną rukolę i plasterki łososia. Dość obficie posypać świeżo mielonym pieprzem, zwinąć w rulon. Położyć na suchej patelni i podgrzewać po ok 2-3 min z każdej strony (do rozpuszczenia się żółtego sera). Tortillę podałam z sosem tatarskim.
* w tym przepisie zamiast serka Philadephia użyłam Turka do smarowania.