Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2568
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2568
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Składniki
mąkę, zmielony biały ser i margarynę wyrobić razem. Dodać pół łyżeczki soli. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Posmarować białkiem lub całym rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Wycinać radełkiem paluszki i poukładać na blasze. Wstawić do nagrzanego (ok. 200C) piekarnika i piec 10-15 min do zrumienienia. Surowe ciasto można zamrozić w zamrażalniku.