Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Składniki
Wątróbki drobiowe dzielimy, rozkrawając oba plastry. Każdy z nich, nie przyprawiając, owijamy w plaster boczku i nadziewamy po 6 na patyczek szaszłykowy. posypujemy lekko solą, pieprzem i bazylią. Umieszczamy na ok. 45 min w rozgrzanym piekarniku.
Ogórki kroimy na ćwiartki i wydrążamy z nich nasienie Oczyszczamy paprykę i kroimy. Wszystko, wraz z czosnkiem miksujemy w blenderze, ale nie na krem! Mają być drobno posiekane kawałeczki. Lekko odsączamy i podajemy na talerzu z gotowymi wątróbkami. Smacznego.