Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5703
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8906
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7986
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5487
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5703
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8906
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7986
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5487
Składniki
Wątróbki drobiowe dzielimy, rozkrawając oba plastry. Każdy z nich, nie przyprawiając, owijamy w plaster boczku i nadziewamy po 6 na patyczek szaszłykowy. posypujemy lekko solą, pieprzem i bazylią. Umieszczamy na ok. 45 min w rozgrzanym piekarniku.
Ogórki kroimy na ćwiartki i wydrążamy z nich nasienie Oczyszczamy paprykę i kroimy. Wszystko, wraz z czosnkiem miksujemy w blenderze, ale nie na krem! Mają być drobno posiekane kawałeczki. Lekko odsączamy i podajemy na talerzu z gotowymi wątróbkami. Smacznego.