Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1392
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1776
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9094
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1392
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1776
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9094
Składniki
Wątróbki drobiowe dzielimy, rozkrawając oba plastry. Każdy z nich, nie przyprawiając, owijamy w plaster boczku i nadziewamy po 6 na patyczek szaszłykowy. posypujemy lekko solą, pieprzem i bazylią. Umieszczamy na ok. 45 min w rozgrzanym piekarniku.
Ogórki kroimy na ćwiartki i wydrążamy z nich nasienie Oczyszczamy paprykę i kroimy. Wszystko, wraz z czosnkiem miksujemy w blenderze, ale nie na krem! Mają być drobno posiekane kawałeczki. Lekko odsączamy i podajemy na talerzu z gotowymi wątróbkami. Smacznego.