Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie serwowane w warszawskiej restauracji "Honoratka" przy ul. Miodowej. Tam podpatrzone i własnoręcznie przygotowane. Proste i...smaczne po prostu ;-)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Wątróbki drobiowe dzielimy, rozkrawając oba plastry. Każdy z nich, nie przyprawiając, owijamy w plaster boczku i nadziewamy po 6 na patyczek szaszłykowy. posypujemy lekko solą, pieprzem i bazylią. Umieszczamy na ok. 45 min w rozgrzanym piekarniku.
Ogórki kroimy na ćwiartki i wydrążamy z nich nasienie Oczyszczamy paprykę i kroimy. Wszystko, wraz z czosnkiem miksujemy w blenderze, ale nie na krem! Mają być drobno posiekane kawałeczki. Lekko odsączamy i podajemy na talerzu z gotowymi wątróbkami. Smacznego.