Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam coś dla smakoszy wątroby , przepis na torcik z wątroby. Przepis prosty tylko tym razem przygotowany z mąki gryczanej. Oczywiście z mąki pszennej wychodzi inaczej, ale za to ten jest zdrowszy. Polecam
blender, miska, patelnia, łyżka, nóż, szklanka, tarka,
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2054
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2054
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 172
Składniki
Wątróbkę po oczyszczeniu umyć, osuszyć i zblendować na jednolitą masę. Cebulę po obraniu zetrzeć na tarce dodać do masy i wymieszać. Wbić jajka, wlać mleko i dodać mąkę, dodać sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników. Z masy smażyć placki na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu placków przygotować farsz; farsz 1) Jajka po ugotowaniu obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku i wymieszać. farsz 2) Cebulę po obraniu pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklenia na oleju, dodać starta na tarce o duzych oczkach marchewkę , dusić na małym ogniu do miękkości - mieszając. Składanie tortu; Na talerzu ułożyć jeden placek , posmarować farszem nr. 2, nałożyć drugi placek i znowu farsz nr. 2, nałożyć trzeci placek posmarować farszem nr. 1, znowu placek i znowu farsz nr. 1 i ostatni placek który smarujemy majonezem i obficie posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego
Przygotowanie farszu.
Smażenie placków.
Składanie tortu.
Torcik w przekroju. Smacznego