Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam coś dla smakoszy wątroby , przepis na torcik z wątroby. Przepis prosty tylko tym razem przygotowany z mąki gryczanej. Oczywiście z mąki pszennej wychodzi inaczej, ale za to ten jest zdrowszy. Polecam
blender, miska, patelnia, łyżka, nóż, szklanka, tarka,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4182
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 239
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3612
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 746
Składniki
Wątróbkę po oczyszczeniu umyć, osuszyć i zblendować na jednolitą masę. Cebulę po obraniu zetrzeć na tarce dodać do masy i wymieszać. Wbić jajka, wlać mleko i dodać mąkę, dodać sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników. Z masy smażyć placki na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu placków przygotować farsz; farsz 1) Jajka po ugotowaniu obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach , dodać 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku i wymieszać. farsz 2) Cebulę po obraniu pokroić w kostkę, podsmażyć do zeszklenia na oleju, dodać starta na tarce o duzych oczkach marchewkę , dusić na małym ogniu do miękkości - mieszając. Składanie tortu; Na talerzu ułożyć jeden placek , posmarować farszem nr. 2, nałożyć drugi placek i znowu farsz nr. 2, nałożyć trzeci placek posmarować farszem nr. 1, znowu placek i znowu farsz nr. 1 i ostatni placek który smarujemy majonezem i obficie posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego
Przygotowanie farszu.
Smażenie placków.
Składanie tortu.
Torcik w przekroju. Smacznego