Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy śledź w galarecie kwaśno-słodkiej, idealne dane na świąteczny stół.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 822
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 656
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5601
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4800
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1014
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 822
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 656
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5601
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4800
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1014
Składniki
Z tuszek usunąć kręgosłupy i pokroić w „kęsy”. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik. Cebule pokroić w piórka i usmażyć, również na złoty kolor. Do dwóch litrowych słoików przełożyć śledzie z cebulą.
Przygotować zalewę. Do wody i octu dodać wszystkie przyprawy. Delikatne podgrzać i zostawić ok. 15 minut pod przykrywką. Na koniec rozpuścić w zalewie żelatynę.
Zalać śledzie w słoikach. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce (do 7 dni). Najlepsze po 2-3 dniach.