Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy śledź w galarecie kwaśno-słodkiej, idealne dane na świąteczny stół.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 79
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15455
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 79
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1173
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15455
Składniki
Z tuszek usunąć kręgosłupy i pokroić w „kęsy”. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik. Cebule pokroić w piórka i usmażyć, również na złoty kolor. Do dwóch litrowych słoików przełożyć śledzie z cebulą.
Przygotować zalewę. Do wody i octu dodać wszystkie przyprawy. Delikatne podgrzać i zostawić ok. 15 minut pod przykrywką. Na koniec rozpuścić w zalewie żelatynę.
Zalać śledzie w słoikach. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce (do 7 dni). Najlepsze po 2-3 dniach.