Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy śledź w galarecie kwaśno-słodkiej, idealne dane na świąteczny stół.
Ekspresowe paszteciki wigilijne z kiszoną kapustą. Są niezwykle proste do zro...
Odsłon: 1572
W naszym domu podawało się kompot z suszu tylko w wigilię, tak jak barszcz sz...
Odsłon: 692
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 421
Składniki
Z tuszek usunąć kręgosłupy i pokroić w „kęsy”. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik. Cebule pokroić w piórka i usmażyć, również na złoty kolor. Do dwóch litrowych słoików przełożyć śledzie z cebulą.
Przygotować zalewę. Do wody i octu dodać wszystkie przyprawy. Delikatne podgrzać i zostawić ok. 15 minut pod przykrywką. Na koniec rozpuścić w zalewie żelatynę.
Zalać śledzie w słoikach. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce (do 7 dni). Najlepsze po 2-3 dniach.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Grillowane mini kebaby
Przekąski
SZPARAGI Z SEREM I BOCZKIEM
Przekąski
Tarta "szachownica" ze szparagami, pesto i camembertem
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Grillowane mini kebaby
Proste i szybkie w przygotowaniu, idealna propozycja na grilla.
Odsłon: 12
SZPARAGI Z SEREM I BOCZKIEM
Sezon szparagowy w pełni tak więc przygotowałam dla was przepyszne szparagi z...
Odsłon: 96