Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrafinowany smak ,popularnego warzywa,zachecam do wyprobowania jesli chcesz zablysnac inwencją kulinarną :-)
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 79
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 62
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 162
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 79
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 62
Póki jeszcze możemy, korzystajmy ze świeżych ziół. Zazwyczaj z bazylii robiła...
Odsłon: 162
Składniki
W osolonej wodzie ugotować kalafiora następnie podzielić na różyczki. Szynkę pokroić w paski. Różyczki kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać szynką. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie dodać żółtka i śmietanę. Tak powstałą jednolitą masą zalać kalafiora. Zapiekać w piekarniku ok. 15 - 20 min w temperaturze 170 C