Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrafinowany smak ,popularnego warzywa,zachecam do wyprobowania jesli chcesz zablysnac inwencją kulinarną :-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17713
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34947
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17713
Składniki
W osolonej wodzie ugotować kalafiora następnie podzielić na różyczki. Szynkę pokroić w paski. Różyczki kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać szynką. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie dodać żółtka i śmietanę. Tak powstałą jednolitą masą zalać kalafiora. Zapiekać w piekarniku ok. 15 - 20 min w temperaturze 170 C