Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, sycące i bardzo smaczne!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3899
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 459
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3899
Składniki
Kurczaka ugotować (można dzień wcześniej lub wykorzystać resztki z poprzedniego dnia - wtedy porcja może być mniejsza ;)), obrać. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć z mięsem na maśle, posypać przyprawami i przełożyć do miski. Szynkę (nie musi być ta najdroższa;)) pokroić w cienkie słupeczki i podsmażyć na tym samym tłuszczu, dodać do pozostałych składników. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Serek topiony włożyć do rondelka, dodać jajka i lekko przyprawić, wymieszać na gładką masę i polać zapiekankę. Na wierzchu położyć ciasto francuskie, posmarować je żółtkiem i wstawić do piekarnika. Piec w temp. 210 stopni przez 15 min. SMACZNEGO!!!