Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, sycące i bardzo smaczne!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Kurczaka ugotować (można dzień wcześniej lub wykorzystać resztki z poprzedniego dnia - wtedy porcja może być mniejsza ;)), obrać. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć z mięsem na maśle, posypać przyprawami i przełożyć do miski. Szynkę (nie musi być ta najdroższa;)) pokroić w cienkie słupeczki i podsmażyć na tym samym tłuszczu, dodać do pozostałych składników. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Serek topiony włożyć do rondelka, dodać jajka i lekko przyprawić, wymieszać na gładką masę i polać zapiekankę. Na wierzchu położyć ciasto francuskie, posmarować je żółtkiem i wstawić do piekarnika. Piec w temp. 210 stopni przez 15 min. SMACZNEGO!!!