Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, sycące i bardzo smaczne!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Kurczaka ugotować (można dzień wcześniej lub wykorzystać resztki z poprzedniego dnia - wtedy porcja może być mniejsza ;)), obrać. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć z mięsem na maśle, posypać przyprawami i przełożyć do miski. Szynkę (nie musi być ta najdroższa;)) pokroić w cienkie słupeczki i podsmażyć na tym samym tłuszczu, dodać do pozostałych składników. Wsypać kukurydzę i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Serek topiony włożyć do rondelka, dodać jajka i lekko przyprawić, wymieszać na gładką masę i polać zapiekankę. Na wierzchu położyć ciasto francuskie, posmarować je żółtkiem i wstawić do piekarnika. Piec w temp. 210 stopni przez 15 min. SMACZNEGO!!!