Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na obiad jak i na przystawkę. Bardzo proste do przygotowania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11479
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 506
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1142
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11479
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 506
Składniki
Umyte, osuszone i poporcjowane żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
Obsmażamy na patelni i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą i dusimy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 60 min, aż żeberka zmiękną.
Miód (najlepiej w stanie płynnym) mieszamy z ketchupem i koncentratem pomidorowym.
Po 60 min gdy żeberka są już miękkie dodajemy powstały sos do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając, obkładamy morelami i śliwkami.
Całość zapiekamy jeszcze przez 20 - 30 min w piekarniku.