Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na obiad jak i na przystawkę. Bardzo proste do przygotowania.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 321
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1112
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4137
Składniki
Umyte, osuszone i poporcjowane żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
Obsmażamy na patelni i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą i dusimy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 60 min, aż żeberka zmiękną.
Miód (najlepiej w stanie płynnym) mieszamy z ketchupem i koncentratem pomidorowym.
Po 60 min gdy żeberka są już miękkie dodajemy powstały sos do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając, obkładamy morelami i śliwkami.
Całość zapiekamy jeszcze przez 20 - 30 min w piekarniku.