Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na obiad jak i na przystawkę. Bardzo proste do przygotowania.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Umyte, osuszone i poporcjowane żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
Obsmażamy na patelni i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy wodą i dusimy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 60 min, aż żeberka zmiękną.
Miód (najlepiej w stanie płynnym) mieszamy z ketchupem i koncentratem pomidorowym.
Po 60 min gdy żeberka są już miękkie dodajemy powstały sos do naczynia żaroodpornego równomiernie rozkładając, obkładamy morelami i śliwkami.
Całość zapiekamy jeszcze przez 20 - 30 min w piekarniku.