Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo proste i szybkieo wyśmienitym smaku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11824
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12474
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11824
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12474
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3412
Składniki
Grzyby gotujemy, grzyby odparowujemy tak żeby pozostała tylko 1 szkl. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 10 minut w osolonym wrzątku. Studzimy i obieramy. Cebulę kroimy w talarki, zeszklić na maśle. Kiełbase i ziemniaki kroimy w plasterki.
Śmietanę miksujemy z jajkami i wywarem, dodać sół i łyżeczkę pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, na dnie układamy ziemniaki, następnie cebulę, grzyby i kiełbasę. Powtarzamy aż do wyczerpania zapasów składników. Zalewamy śmietana zmiksowana z jajkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.