Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 792
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
CEBULKE OCZYSCIC I POKROIC. SZCZYPIOR POKROIC I ODLOZYC, BIALE CEBULKI POSIEKAC. W GARNKU ROZGRZAC MASLO I 1 LYZKE OLIWY, DODAC POSIEKANA CBULKE I RYZ, ZESZKLIC. OBRAC JEDEN ZABEK CZOSNKU, POSIEKAC I DODAC DO RYZU. PODGRZAC LITR BULIONU WARZYWNEGO. PORCJAMI DOLEWAC DO RYZU.RISOTTO GOTOWAC NA MALYM OGNIU OK.30 MIN. ODKROIC WIERZCHOLKI KARCZOCHOW, USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE. KARCZOCHY PRZEKROIC WZDLUZ NA POL I WLOZYC DO WODY Z SOKIEM Z CYTRYNY.NASTEPNIE GOTOWAC W WODZIE OSOLONEJ 10 MIN. ODCEDZIC PRZELAC ZIMNA WODA. GROSZEK OCZYSCIC I UMYC. JEDEN ZABEK CZOSNKU OBRAC.PRZECISNAC PRZEZ PRASKE, RAZEM Z KARCZOCHAMI I GROSZKIEM PODDUSIC NA 2 LYZKACH OLIWY , WLAC 100ML BULIONU. WARZYWA DOPRAWIC, DUSIC 5 MIN. TUZ PRZED PODANIEM DO RISOTTA DODAC STARTY PARMEZAN, DOPRAWIC