Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3997
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3997
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Składniki
CEBULKE OCZYSCIC I POKROIC. SZCZYPIOR POKROIC I ODLOZYC, BIALE CEBULKI POSIEKAC. W GARNKU ROZGRZAC MASLO I 1 LYZKE OLIWY, DODAC POSIEKANA CBULKE I RYZ, ZESZKLIC. OBRAC JEDEN ZABEK CZOSNKU, POSIEKAC I DODAC DO RYZU. PODGRZAC LITR BULIONU WARZYWNEGO. PORCJAMI DOLEWAC DO RYZU.RISOTTO GOTOWAC NA MALYM OGNIU OK.30 MIN. ODKROIC WIERZCHOLKI KARCZOCHOW, USUNAC ZEWNETRZNE LISCIE. KARCZOCHY PRZEKROIC WZDLUZ NA POL I WLOZYC DO WODY Z SOKIEM Z CYTRYNY.NASTEPNIE GOTOWAC W WODZIE OSOLONEJ 10 MIN. ODCEDZIC PRZELAC ZIMNA WODA. GROSZEK OCZYSCIC I UMYC. JEDEN ZABEK CZOSNKU OBRAC.PRZECISNAC PRZEZ PRASKE, RAZEM Z KARCZOCHAMI I GROSZKIEM PODDUSIC NA 2 LYZKACH OLIWY , WLAC 100ML BULIONU. WARZYWA DOPRAWIC, DUSIC 5 MIN. TUZ PRZED PODANIEM DO RISOTTA DODAC STARTY PARMEZAN, DOPRAWIC