Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 998
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3866
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 998
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34232
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, i smażymy z cebulą tak jak na gulasz. (na ciemny sos). Zalewamy wodą wg uznania.
Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy, dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski, i razem przez chwilę dusimy.
marchewkę kroimy w drobną kostkę, seler trzemy na jarzynówce i dodajemy do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodajemy paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Można dodać troszkę wody z ogórków wg. uznania. Lekko zagęszczamy wodą z mąką.