Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68700
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68700
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, i smażymy z cebulą tak jak na gulasz. (na ciemny sos). Zalewamy wodą wg uznania.
Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy, dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski, i razem przez chwilę dusimy.
marchewkę kroimy w drobną kostkę, seler trzemy na jarzynówce i dodajemy do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodajemy paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Można dodać troszkę wody z ogórków wg. uznania. Lekko zagęszczamy wodą z mąką.