Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8665
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8665
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, i smażymy z cebulą tak jak na gulasz. (na ciemny sos). Zalewamy wodą wg uznania.
Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy, dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski, i razem przez chwilę dusimy.
marchewkę kroimy w drobną kostkę, seler trzemy na jarzynówce i dodajemy do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodajemy paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Można dodać troszkę wody z ogórków wg. uznania. Lekko zagęszczamy wodą z mąką.