Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 87
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 258
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2735
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 691
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 87
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 258
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2735
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 691
Składniki
Paprykę opalamy na gazie lub pieczemy w piekarniku, aż będzie prawie spalona. Wkładamy od razu do pojemnika i przykrywamy folią, aby skórka łatwiej nam zeszła. Na około 20 minut. Obieramy skórkę i wyciągamy gniazda nasienne.
Soczewicę wieczorem moczymy jak fasolę aby na następny dzień ugotować. Nie rozgotować.
No i zabieramy się do zupy, czyli otwieramy piwko bo w kuchni jak to w kuchni pewnie jest gorąco. Po ochłodzeniu organizmu :), trzeba zeszklić cebulkę, dodajemy, liść laurowy, czosnek i chilli, smażymy, w końcowej fazie dodajemy paprykę w proszku i mieszamy aby sie nie spaliło to wszystko, nie zapominając o uzupełnianiu płynów w organiżmie, wiadomo w kuchni jest gorocą :).
Dodajemy pomidory troszkę niech pobulboczą i możemy wlać bulion. Niech to się zagotuje i gotuje około 30 minut, prawda jest taka że im dłużej pomidory sie gotują tym bardziej smakują, ale zarymowałem :) wiadomo uzupełnianie płynów musi być częste i jak najbardziej właściwe. Oczywiście mówię o organiżmie :) Ale trzeba też uważac na zupe aby sie nie przypaliła, więc czasem można też dolac wodę.
Następnie dodajemy obraną wczesniej paprykę i gotujemy jeszcze około 10 minut. Wadomo, sól pieprz do smaku, płyny w organiżmie też raczej i ściągamy z ognia. Dodajemy bazylię
Używając blendera robimy sliczny kremik. Znowu na gaz i dodajemy soczewiće, zagotować. Podawać, jeśc. Mozna podać ze śmietanką na wierzchu. Aczkolwiek wcześniej spożywane płyny które są organiżmie moga śmietanki nie lubić.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!