Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w przygotowaniu a zarazem pyszna zupa pomidorowa.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 935
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13569
Składniki
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na gorącej oliwie z oliwek razem z czosnkiem. Do gotującego się wywaru dodać cebulke z czosnkiem, wsypać ryż, gotować aż ryż będzie miękki. Wlać sos pomidorowy, doprawić bazylią, oregano, chili,słodką papryką. Dodać oliwki posiekane w plasterki i kukurydze - zagotować. Zdjąć zupe z ognia, dodać trzy łyżki gorącej zupy do śmietany wymieszać- następnie mieszanine zupy i śmietany wlewać powoli do całości zupy w garnku. Zagotować, podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki. Smacznego