Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w przygotowaniu a zarazem pyszna zupa pomidorowa.
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 413
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 318
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1924
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35191
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 157
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 413
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 318
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1924
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35191
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 157
Składniki
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na gorącej oliwie z oliwek razem z czosnkiem. Do gotującego się wywaru dodać cebulke z czosnkiem, wsypać ryż, gotować aż ryż będzie miękki. Wlać sos pomidorowy, doprawić bazylią, oregano, chili,słodką papryką. Dodać oliwki posiekane w plasterki i kukurydze - zagotować. Zdjąć zupe z ognia, dodać trzy łyżki gorącej zupy do śmietany wymieszać- następnie mieszanine zupy i śmietany wlewać powoli do całości zupy w garnku. Zagotować, podawać z kleksem śmietany i posiekaną natką pietruszki. Smacznego