Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste, bardzo lekkie, idealne na upalne, letnie dni :)
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3222
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 88
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11004
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3222
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 88
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 11004
Składniki
Oczyścić kalarepkę; odciąć liście wybierając te ładne, jędrne; kalarepę pokroić w kosteczkę, a liście w paseczki. Wrzucić do gotującej się wody lub bulionu (może być z kostki :)). Po jakimś czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i por. Gotować aż warzywa zmiękną. Przyprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną, a jeżeli jest zbyt rzadka, zaklepać wodą z mąką.
Jeśli potraktujesz tak przygotowaną zupę blenderem, to otrzymasz pyszny krem z kalarepy :)
SMACZNEGO!