Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste, bardzo lekkie, idealne na upalne, letnie dni :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13294
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5638
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13294
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5638
Składniki
Oczyścić kalarepkę; odciąć liście wybierając te ładne, jędrne; kalarepę pokroić w kosteczkę, a liście w paseczki. Wrzucić do gotującej się wody lub bulionu (może być z kostki :)). Po jakimś czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i por. Gotować aż warzywa zmiękną. Przyprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną, a jeżeli jest zbyt rzadka, zaklepać wodą z mąką.
Jeśli potraktujesz tak przygotowaną zupę blenderem, to otrzymasz pyszny krem z kalarepy :)
SMACZNEGO!