Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste, bardzo lekkie, idealne na upalne, letnie dni :)
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 7
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 7
Składniki
Oczyścić kalarepkę; odciąć liście wybierając te ładne, jędrne; kalarepę pokroić w kosteczkę, a liście w paseczki. Wrzucić do gotującej się wody lub bulionu (może być z kostki :)). Po jakimś czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i por. Gotować aż warzywa zmiękną. Przyprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną, a jeżeli jest zbyt rzadka, zaklepać wodą z mąką.
Jeśli potraktujesz tak przygotowaną zupę blenderem, to otrzymasz pyszny krem z kalarepy :)
SMACZNEGO!