Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo proste, bardzo lekkie, idealne na upalne, letnie dni :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3946
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3946
Składniki
Oczyścić kalarepkę; odciąć liście wybierając te ładne, jędrne; kalarepę pokroić w kosteczkę, a liście w paseczki. Wrzucić do gotującej się wody lub bulionu (może być z kostki :)). Po jakimś czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i por. Gotować aż warzywa zmiękną. Przyprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną, a jeżeli jest zbyt rzadka, zaklepać wodą z mąką.
Jeśli potraktujesz tak przygotowaną zupę blenderem, to otrzymasz pyszny krem z kalarepy :)
SMACZNEGO!